Building Magazine


Breithaupt Block recognized as Office Development of the Year

Set to become the home of Google’s newest and largest office in Canada, The Breithaupt Block designed by Robertson Simmons architects inc. (RSai) was recognized this past week as Office Development of the Year at the NAIOP Real Estate Excellence (REX) Awards.

The 14th Annual Awards criteria focused on results (quality and performance), skills (teamwork, collaboration, innovation and creativity) and values (community and environmental awareness).

“We are so proud of this building and the privilege of being part of the project team,” said Jason Martin, Partner, Robertson Simmons architects inc. “Working through our proven process and collaborating with Perimeter Development Corporation and the rest of their team to design this building with the goal of creating a new dynamic landmark for downtown Kitchener’s premiere innovation district has been an exceptional experience.”

“The Breithaupt Block had some tough competition in its category with two other spectacular Toronto projects including 545 King Street West and RBC WaterPark Place,” he added. “We’re honoured by this recognition.”

As the longest running architectural firm in Waterloo Region, RSai has greatly contributed to the history of building great architecture in the community and is well-known for its expertise in adaptive re-use projects, with The Breithaupt Block being amongst many.

Now well underway, The Breithaupt Block, Building One renovation of an existing 1950s mid-century modern industrial building will transform it from a 2-storey to 5-storey structure. The existing building envelope was not suitable for a LEED® Gold office building and has been re-clad with a high performance brick veneer envelope, while detailed energy modeling will ensure that the project’s energy efficiency goals are met. The third storey will provide a separation between the more traditional 2-storey brick base and the modern 2-storey glass box atop. Gentle creases in the glass box reinvent the idea of a typical glass box office building.

Have your say:

Your email address will not be published. Required fields are marked *